LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Olet tässä Etusivu / Viljelykasvit / Maissi

Maissin kasvinsuojelu

Harmony® SX® ja Titus WSB®  valmisteiden avulla eroon rehumaissipellon rikkakasveista.

Maissin kasvinsuojelu, kuten muidenkin riviin kylvettävien viljelykasvien rikkakasvintorjunta on erittäin tärkeää laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon varmistamiseksi.

Maissi viihtyy valoisalla ja lämpimällä lohkolla ja se käy mainiosti tavalliseen kasvinvuorotteluun. Myös useampi peräkkäinen maissivuosi sujuu yleensä ongelmitta. Ojitus pitää olla toimiva jotta lohko saadaan aikaisin keväällä kuivaksi, samaten on tärkeätä muokata maa tarpeeksi syvältä jotta saadaan kiinteä ja tasainen kylvöalusta. Maissi ei sovi hallanaroille lohkoille. Maissilla on suuri vedentarve ja kastelu voi joskus olla tarpeen.

Maissi reagoi päivän pituuteen ja kasvu nopeutuu vasta päivien lyhetessä heinäkuun puolivälissä. Maissin riviväli on suuri ja maissi taimettuu ja kehittyy alkuvaiheessa hitaasti, jolloin rikkakasveille jää paljon vapaata kasvutilaa. Tämän takia massin rikkakasvien torjuntaan kannattaa panostaa.

Rehumaissilla paras teho saadaan jaetulla käsittelyllä. Ensimmäinen käsittely tehdään rikkakasvien sirkkalehtiasteella ja toinen käsittely tehdään 10–12 vrk:n kuluttua uusien rikkakasvien ollessa sirkkalehtiasteella. Rehumaissia ei pidä ruiskuttaa maissin 6-lehtiasteen jälkeen tai jos maissin lehdet ovat kosteita.

Ensimmäinen ruiskutus:
Harmony® 11,25 g/ha + Titus® 30 g/ha + Sito Plus 0,1 L/ha

Toinen ruiskutus 7-10 myöhemmin:
Harmony® 7,5 g/ha + Titus® 20 g/ha + Sito Plus 0,1 L/ha

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.