LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Olet tässä Etusivu / Viljelykasvit / Peruna

Perunan kasvinsuojeluun Spotlight Plus ja lehtilannoitteet

FMC Agricultural Solutions tutkimus- ja kehitystyöhön tavoitteena on löytää Suomen lyhyen kasvukauteen sopivia perunan kasvinsuojeluaineita ottaen huomioon käyttäjän ja ympäristön vaatimukset.

Perunanviljelyssä kasvinsuojelun onnistumisen merkitys on suuri. Perunan rikkakasvit tulee torjua kasvukauden alkupuoliskolla, jolloin peruna pelto on pitkään paljas ja ilman torjuntaa rikkakasvit pääsevät kasvamaan ja kilpailemaan perunan kanssa. Ilman rikkakasvien torjuntaa rikkakasvit valtaavat perunalta kasvutilaa, alentavat satoa ja haittavat perunan nostoa.

Spotlight Plus sopii perunan rikkakasvitorjuntaan ennen perunan taimelle tuloa ja perunavarsiston hävittämiseen. Spotlight Plus tehoaa hyvin mm seuraviin siemenrikkakasveihin: matara, kiertotatar, pihatatar, tädykkeet, orvokki, peippi, savikka ja mustakoiso.

Rikkakasvitorjunnan lisäksi perunan lehtilannoitukseen kannattaa panostaa, FMC:n lannoitteissa on monipuolinen ravinnekoostumus ja useita erityisesti perunalle kehitettyjä lehtilannotteita.

  • Entire on useita kasviravinteita (7 kpl) sisältävä väkevä lehtilannoite kasvun nopeuttamiseksi ja satopotentiaalin säilyttämiseksi kaikille viljelykasveille.
  • Hi-Phos nestemäinen fosforilehtilannoite viljoille, perunalle, syysöljykasveille, herneelle, pavulle, sokerijuurikkaalle ja maissille.
  • Jett Mangan 235 mangaanipuutoksesta kärsivien kasvien lehtilannoitukseen. Mangaani on nitraattimuodossa ja kasvit kykenevät hyödyntämään nitraattina annettavan mangaanin jopa 25% tehokkaammin kuin perinteiset sulfaattiravinteet.
  • Thio-S rikin puutokseen nopeaan korjaamiseen perunalla, öljykasveilla, sokerijuurikkaalla, vihanneksilla, maissilla ja säiliörehuksi korjattavalla nurmella. Sisältää myös typpeä.
  • Magnus on magnesiumia ja rikkiä sisältävä tehokas lehtilannoite magnesiumin puutokseen perunalle, viljoille, öljykasveille, herneelle, sokerijuurikkaalle ja maisiille.
  • Foliar Extra on ainutlaatuinen ja nopeavaikutteinen pääravinteita NPK sisältävä lehtilannoite kaikille viljelykasveille.

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.