LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Sokerijuurikkaan kasvinsuojelu - avain laadukkaaseen satoon

Rikkakasvien torjunta ja monipuolisen lehtilannoitteen valinta on laadukkaan sokerijuurikas-sadon saamiseksi tärkeä.

Sokerijuurikkaan kasvinsuojelu ohjelmaan, eli rikkakasvien torjuntaan ja monipuolisen lehtilannoitteen valintaan kannattaa panostaa. Sokerijuurikkaan alkukehitys on hidasta, erityisesti jos kasvukauden alku on kylmä ja kuiva, silloin taimettuminen voi kestää jopa kolme viikkoa. Juurikas peittää hyvin pienen osan pellosta ensimmäisen kasvukuukauden aikana ja jos rikkakasveja ei torjuta tänä aikana ne tukahduttaa sokerijuurikkaan hyvin nopeasti.

Sokerijuurikkaan kasvinsuojeluohjelmaan FMC on tuonut markkinoille tehokkaita ja monipuolista valmisteita:

  • Safari® on laajatehoinen erikoisaine sokerijuurikkaan rikkakasvien torjuntaan. Safari® tehoaa erityisen hyvin vaikeasti torjuttaviin rikkakasveihin kuten rapsi, kierumatara,  ruiskaunokki, linnunkaali, pihatatar, rautanokkonen jne. 

  • Hi-Phos nestemäinen fosforilehtilannoite sokerijuurikkaan 4-6 lehtiasteella. Tarvittaessa voi toistaa käsittelyä 10-14 vuorokauden kuluttua.

  • Thio-S rikin puutokseen nopeaan korjaamiseen mm sokerijuurikkaalla kun taimissa on 4-6 lehteä. Tarvittaessa voi toistaa käsittelyä 10-14 päivän välein.

  • Boron 150 boorietanoolivalmiste mm. sokerijuurikkaan booripuutokselle. Levitetään kun taimissa on vähintään 4-6 varsinaista lehteä.

  • Magnus magnesiumia ja rikkiä sisältävä lehtilannoite mm sokerijuurikkaalle. Käytetään kun taimissa on vähintään 6 lehteä, toista tarvittaessa kunnes vierekkäiden rivien taimet koskettavat toisiaan.

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.