LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Spotlight™ Plus perunan varsiston ja rikkakasvien hävittämiseen

Spotlight plus pysyy täysin ennallaan, myös seuraavan siirtymäjakson aikana:

Viimeinen myyntipäivä: 28. helmikuuta 2024
Viimeinen käyttöpäivä: 31. elokuuta 2024

Spotlight™ Plus on tehokas valmiste perunan siemenrikkakasvien torjuntaan ennen perunan taimelle tuloa sekä perunavarsiston hävittämiseen ennen sadonkorjuuta.

 

Spotlight™ Plus on kosketusvaikutteinen ja tehoaa vain niihin osiin, johon ruiskutusneste osuu. Valmiste vaikuttaa lehtien kautta solujen lehtivihreän muodostukseen ja hävittää siten rikkakasvit ja varsiston. Se ei kulkeudu kasvin sisällä eikä keräänny mukuloihin. Teho alkaa näkyä muutaman päivän kuluessa ruiskutuksesta. Varsisto kuolee parin viikon kuluessa.

Varsiston hävittäminen

Varsisto murskataan n. 3 päivää ennen ruiskutusta huolellisesti 10-40 cm pitkään varteen siten, että lähes kaikki lehdet irtoavat varsista. Jos varsisto on laossa, murskaimella tulee ajaa lähes penkin pintaa pitkin. Mahdollisimman paljaat varret mahdollistavat ruiskutteen osumisen varsien alaosiinkin. Tehoon vaikuttaa murskauksen onnistumisen lisäksi perunan tuleentumisaste. Paras tulos varsiston hävityksessä saadaan, kun tuleentuminen on jo alkamassa eikä kasvusto kärsi liiallisesta kuivuudesta.

Paras ruiskutusaika on aamulla. Käsittelyn jälkeen tulee olla valoisaa vähintään 4 tuntia. Spotlight™ Plus – käsittelyn annetaan vaikuttaa varsiston hävityksessä kaksi viikkoa ennen nostoa.

Siemenrikkakasvien torjunta:

Rikkakasveja torjuttaessa on huomattava, että Spotlight™ Plus vaikuttaa ohimenevästi myös taimelle tulleeseen perunaan. Siksi valmistetta käytetään ennen perunan taimelle tuloa tai viimeistään ennen kuin aikaisilla lajikkeilla 5% ja myöhäisemmillä lajikkeilla 10% perunasta on taimettunut.

Ruiskutusajankohdan jälkeen tulee olla valoisaa ainakin neljä tuntia, jolloin vaikutus rikkakasveihin tulee näkyviin muutaman tunnin sisällä.

Spotlight™ Plus tehoaa yksinään hyvin, valmisteella on > 90 % rikkateho mm seuraaviin siemenrikkakasveihin

  • matara, kiertotatar, pihatatar, tädykkeet, orvokki, peippi, savikka ja mustakoisto

Pitkäkestoisemman ja laajemman tehon saamiseksi suositellaan tankkiseosta Fenixin tai Senkorin kanssa. Huomaa, että jotkut perunalajikkeet ovat herkkiä Senkorille.

Käsittely Spotlight® Plus + Senkor tankkiseoksella kun enintään 5-10 % perunasta on taimella.

Rikkakasviteho > 90 %

  • saunakukka, pillike, nokkonen, linnunkaali, lemmikki, pihasaunio, peltoemäkki, mustakoiso (taimettunut) taskuruoho, peippi, lutukka, hatikka, tädyke, matara, kiertotatar, orvokki, vesiheinä, valvatti

Jos valmiste ruiskutetaan tankkiseoksena Fenixin kanssa, tulee käsittely tehdä 3-4 päivää ennen perunan taimelle tuloa.

Rikkakasviteho > 90 % tankkiseoksella Spotlight™ Plus + Fenix

  • pillike, nokkonen, linnunkaali,  lemmikki, taskuruoho, tatarlajit, peippi, rypsi, rapsi, matara, orvokki, rikkasinappi, savikka, tädyke, kylänurmikka

Tankkiseoksissa Fenixistä ja Senkorista käytetään niiden ohjeenmukaista annosta. Ohjelmaa voidaan myöhemmin perunan taimettumisen jälkeen täydentää Tituksella tai Senkorilla. Lue aina Senkorin ja Fenixin käyttöohje ennen käyttöä.

Sateenkestävyys noin 2 tuntia.
Varoaika 7 vrk
Minimietäisyys vesistöön 3 m
Pohjavesirajoitus

 

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.