LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Foxtrot® ruohomaisten rikkakasvien torjuntaan

Foxtrot® on valikoiva, tehokas ja taloudellinen ratkaisu hukkakauran, rikkapuntarpään ja luohon hävittämiseen.

Foxtrot® on systeeminen erikoisaine hukkakauran, luohon ja rikkapuntarpään torjuntaan. Foxtrot®  valmistetta saa käyttää kevätvehnällä, kevätohralla ja syysohralla keväällä. Syysvehnällä, syysrukiilla ja ruisvehnällä keväällä tai syksyllä ruohomaisten rikkakasvien torjuntaan. Korkeintaan yksi käsittely satoa kohti.

Valmiste imeytyy lehtiin ja kulkee sieltä rikkakasvin kasvupisteisiin, jossa se vaikuttaa kasvin rasvahapposynteesiin ja solukalvon muodostuminen pysähtyy. Foxtrot® pysäyttää rikkakasvien kasvun 2—3 päivässä. Ensimmäiset näkyvät oireet ilmaantuvat 7–10 päivän kuluttua, kun rikkakasvit muuttuvat ruskeavioletin värisiksi. Täydellisesti vaikutus näkyy 10–30 päivän kuluttua käsittelystä. Foxtrotilla ei ole vaikutusta kaksisirkkaisiin rikkakasveihin.

Paras tulos saadaan ruiskuttamalla hyvässä nestejännityksessä olevia kasveja, hyvien kasvuolosuhteiden aikana ja lämpötilasuositusten mukaan, katso tarkemmin etiketistä. Ruiskutusta ei tule suorittaa, jos yöpakkasten vaara on olemassa. Lehtien tulee olla kuivia käsittelyn aikana. Vältä käsittelyä illalla, jos kastetta esiintyy.

Hukkakauran torjunta, yleisohjeet
Pyri tekemään käsittely kun hukkakauran taimet ovat hyvässä kasvussa ja nestejännitys on hyvä. Vältä käsittelyä kuivuuden tai yöpakkasten aikana. Huonoissa kasvuoloissa taimet ovat usein heikentyneitä, jolloin käsittelyä ei tule suorittaa. Lämpötilan tulee olla +5 - +20 °C. Vältä käsittelyä korkeissa lämpötiloissa. Paras vaikutus saadaan pieniin hukkakauran taimiin. Vaikutus heikentyy, kun hukkakaurataimi on saavuttanut kasvuasteen BBCH 31 (1 solmuaste). Suurempaa vesimäärää tulee käyttää kuivissa olosuhteissa tai kun viljelykasvin kasvusto on tiivis ja peittää torjuttavat rikkakasvit.

On erittäin tärkeää, että ruiskutettava neste jakautuu tasaisesti rikkakasvien pinnalle.

Foxtrot® ruiskutetaan 0,8 - 1,2 L/ha, viljelykasvista, käsittelyajankohdasta, rikkakasvilajista ja kehitysasteesta riippuen, katso tarkemmin etiketistä.

Sekoitettavuus
Foxtrotia ei saa sekoittaa seuraavien valmisteiden kanssa: fenoksihapot, metsulfuroni-metyyli, florasulaami ja bentatsoni. Nämä aineet vaativat vähintään 12 päivän aikavälin ennen ja jälkeen Foxtrot käsittelyn. Foxtrotia ei myöskään voida sekoittaa trineksapakkia sisältävien valmisteiden kanssa.

Seuraava sato
Ei rajoituksia.

  • Rekisterinumero: 3229
  • Tehoaine: fenoksaproppi-P-etyyli 69 g/l
  • Valmistetyyppi: EW
  • HRAC ryhmä: A herbisidi
  • Varoajat: ei ole
  • Minimietäisyys vesistöön: 3 m suojaetäisyys
  • Säilytettävä alkuperäispakkauksessa kuivassa ja yli -5 °C lämpötilassa.  

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.