LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Olet tässä Etusivu / Viljelykasvit / Öljykasvit

Öljykasviviljelmän arvoa lisääviä valmisteita: tuhohyönteisten torjuntaan Avaunt® sekä monipuoliset nopeasti tehoavat lehtilannoitteet

Öljykasvien kasvinsuojelu on erittäin tärkeää laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon varmistamiseksi. FMC tuo markkinoille tuhohyönteisvalmiste Avaunt®

 

 

Öljykasvien kasvinsuojelu on erittäin tärkeää laadullisesti ja määrällisesti hyvän sadon varmistamiseksi.

 

Rapsikuoriaisen torjunta on yksi tärkeimmistä öljykasvien kasvinsuojelutoimenpiteistä. Rapsikuoriaiset siirtyvät öljykasveihin yleensä touko-kesäkuun vaihteessa kun ensimmäiset nuput ilmestyvät ruusukkeen sisälle. Rapsikuoriaiset vioittavat nuppuja ja aikaisessa nuppuvaiheessa tapahtuva syönti vähentää pääverson satoa, millä on suuri merkitys, koska juuri pääverson sato muodostaa koko sadosta yli puolet. Rapsikuoriaisen torjunnan onnistuminen edellyttää käsittelyn oikeaa ajoitusta ja huolellista ruiskutustekniikkaa.

 

Rapsikuoriaisia esiintyy vuosittain ja myös Suomessa on havaittu pyretroidi-resistenssiä, eli pyretroideja kestäviä kantoja. Avaunt® uudella vaikutustavalla torjuu pyretroideille kestäviä rapsikuoriaiskantoja, lisäksi valmisteella on pitkä vaikutusaika n 7-14 päivää. Avaunt® tehoaa myös kaalikoin toukkiin.

 

FMC:n lannoitteissa on monipuolinen ravinnekoostumus ja niistä löytyy sopivia vaihtoehtoja myös öljykasveille.

  • Zoom on ainutlaatuinen yhdistelmä mangaanin, boorin ja molybdeenin seos erityisesti öljykasveille, sisältää myös rikkiä ja typpeä. Käyttömäärä 1,5 L/ha 4-9 lehtiasteella, käsittelyä voidaan toistaa tarpeen mukaan 10-14 vuorokauden välein. Sopii myös palkokasveille sekä lehtikaalille.
  • Thio-S rikin puutokseen nopeaan korjaamiseen öljykasveilla, perunalla, sokerijuurikkaalla, vihanneksilla, maissilla ja säiliörehuksi korjattavalla nurmella. Sisältää myös typpeä.
  • Entire on useita kasviravinteita (7 kpl) sisältävä lehtilannoite kasvun nopeuttamiseksi ja satopotentiaalin säilyttämiseksi kaikille viljelykasveille.
  • Boron 150 on boorietanoolivalmiste rapsin, sokerijuurikkaan, juuresten, herneen, pavun, kaalien sekä muiden boorin puutokselle allttiiden kasvien lannoitukseen.
  • Magnus on magnesiumia ja rikkiä sisältävä tehokas lehtilannoite magnesiumin puutokseen viljoille, öljykasveille, herneelle, sokerijuurikkaalle, perunalle ja maisiille.
  • Jett Mangan 235 mangaanipuutoksesta kärsivien kasvien lehtilannoitukseen. Mangaani on nitraattimuodossa ja kasvit kykenevät hyödyntämään nitraattina annettavan mangaanin jopa 25% tehokkaammin kuin perinteiset sulfaattiravinteet.
  • Hi-Phos nestemäinen fosforilehtilannoite viljoille, perunalle, syysöljykasveille, herneelle, pavulle, sokerijuurikkaalle ja maissille.
    Foliar Extra on ainutlaatuinen ja nopeavaikutteinen pääravinteita NPK sisältävä lehtilannoite kaikille viljelykasveille.

 
 

 

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.