LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Avaunt® 150 EC rapsikuoriaisten torjuntaan öljykasveilla

HUOM! Avaunt® 150 EC valmisteen myynti ja jakelu on sallittu 31.5.2022 saakka, käyttö on sallittu 19.9.2022 saakka.

Avaunt® 150 EC saa käyttää rapsikuoriaisten torjuntaan kesällä 2022. 

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes peruuttaa Avaunt® 150 EC valmisteen lupa EU:n komission päätöksen mukaisesti. Valmisteen tehoaine indoksakarbi jätettiin hyväksymättä. Suomessa Avaunt® 150 EC valmisteen myynti ja jakelu on sallittu 31.5.2022 saakka.

Käyttö on sallittu 19.9.2022 saakka.

Olemassa olevat varastot pitää hävittää 19.9.2022 mennessä, jolloin valmiste poistetaan kasvinsuojeluainerekisteristä.

 

Avaunt® 150 EC on uusi tuhohyönteisaine rapsikuoriaisten torjuntaan rypsillä ja rapsilla, lisäksi se tehoaa myös kaalikoin toukkiin. Avaunt® tehoaa myös erittäin hyvin pyretroidiresistensseihin rapsikuoriaiskantoihin.

Avaunt® 150 EC on öljykasvien tuhohyönteistorjunnassa uusi tehokas työkalu. Avaunt® 150 EC on pääasiassa syömävaikutteinen, mutta tehoaa jossain määrin myös kosketuksen kautta. Ruiskutettaessa on tärkeää, että valmiste levittyy hyvin kasvustoon ja että lehdet ja nuput saadaan hyvin peitettyä ruiskutusnesteellä. Teho kestää normaalisti n. 14 päivää jos ruiskutusneste on levittynyt hyvin kasvustoon.

Avaunt® 150 EC valmisteen tehoaine indoksakarbi tukkii tuhohyönteisten  keskushermoston natriumkanavat ja halvaannuttaa suuosat estäen rapsikuoriaisten tekemästä syöntituhoa. Rapsikuoriaiset lopettavat lähes välittömästi syömisen ja liikkumisen, vaikka ne voi säilyä elinkykyisinä 1-2 vrk ruiskutuksen jälkeen, mutta eivät kuitenkaan enää pysty vioittamaan öljykasvien nuppuja. 1-4 vuorokauden kuluessa ne putoavat maahan ja kuolevat.

Avaunt® 150 EC käytetään ensimmäisessä ruiskutuksessa viimeistään kasvuasteella BBCH 57, myöhäinen nuppuvaihe, kun kasvustossa ei vielä ole keltaista väriä. Jos torjuntakynnys ylittyy ruiskutuksen jälkeen uudelleen, niin kasvusto käsitellään johonkin muuhun tehoaineryhmään kuuluvalla valmisteella 8-14 vrk:n kuluttua Avaunt® 150 EC ruiskutuksesta.

Varoaika 56 vrk. Valmistetta saa käyttää kerran kasvukauden aikana. Ei saa käyttää kukkivaan kasvustoon.

Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä. Varmista kasvinsuojeluaineen turvallinen käyttö. Huomioi kaikki varoitusmerkit ja tekstit. Vain ammattikäyttöön.

Läs alltid bruksanvisningen noggrant innan användning. Använd växtskyddsmedel med försiktighet. Notera alla varningsmärken och texter. Endast för professionellt bruk.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.fi uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.